top of page
Historie

 

Het begint in 1986 met een stuk voormalige landbouwgrond langs de Devel, er moet daar een wijkpark komen in de nieuwe wijk Heer Oudelands-Ambacht. 

De serviceclub, Junior Kamer Drechtsteden, een leidend netwerk van jonge ondernemers die tegenwoordig onder de naam JCI werken, wil daar een arboretum realiseren. Dit is een bomentuin met een verzameling struiken en bomen.

Zij overleggen met de gemeente Zwijndrecht en deze wil het park aanleggen, als vrijwilligers zich willen inzetten om het te onderhouden. 

Er wordt een ontwerp gemaakt door een student van de Landbouwhogeschool Wageningen. Met behulp van een deskundige hovenier is een verscheidenheid aan bomen en struiken voorgesteld, immers het is altijd de bedoeling geweest om te zoeken naar specialiteiten.

Op 16 februari 1989 worden de eerste bomen geplant door de burgemeester. Op 1 april 1990 is het park geheel aangelegd en klaar. De gemeente Zwijndrecht draagt dan het onderhoud en de ontwikkeling van het park over aan de vereniging. Sindsdien wordt het park onderhouden door ca. 40 vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen.

20200513_Arboretum_2171.jpg

De naam van het park verwijst naar de monniken die hier 600 jaar geleden leefden in het klooster Eemstein. De doorgaande weg, Munnikensteeg, was er al eerder dus was het een logisch gevolg dat dit de verbintenis met de naam van het park ging worden.

Om informatie aan belangstellenden te kunnen geven ontstond er het plan om een informatiecentrum te bouwen. De naam ‘t Weetpunt werd als toepasselijke naam aan het gebouw gegeven.

Veel vrijwilligers van de vereniging hebben geholpen bij de realisatie van het gebouw.

Op 12 april 1991 werd het informatiecentrum geopend.

Geschiedenis: Geschiedenis
bottom of page