top of page
Plattegrond

 

Op de plattegrond van het Arboretum Munnike Park vindt u de volgende aandachtspunten.

Ons park is gelegen langs de Munnikensteeg, en heeft goed begaanbare paden die geschikt zijn voor wandelaars en rolstoelen. Een ruime parkeerplaats 🅿 is beschikbaar voor het parkeren van uw auto.

plattegrond.JPG

Klik op plattegrond om te vergroten

 

Als u het pad vanaf de parkeerplaats volgt ziet u het informatiecentrum ‘ t Weetpunt met daar voor onze eenjarige bloementuin die elk jaar opnieuw wordt aangeplant. Het dak is voorzien van een sedum begroeiing met een divers kleurenpalet, groen met rode accenten afgewisseld met witte bloemen. Links van het infocentrum vindt u de winter border. Na de brug ligt rechts de kruidentuin, hier staan de Zwijndrechtse perenrassen Zoutewelle en de Zwijndrechtse wijnpeer.

Volg het pad en zie verderop de grassenborders, tussen de grassen links van het pad ziet u het kunstwerk de ‘ Waterstone’ van Ricardo Ciuffardi. ‘ A drop from my mind is de titel. Het werk is gemaakt van Basalt Olivia.

Verderop ziet u aan de rechterkant het kunstwerk de ‘jaarringen’ van Marijke Reina. De gedachte achter dit kunstwerk is een schijf uit een oude boomstam, waarin de jaarringen zichtbaar zijn. Door de jaarringen met elkaar te verbinden, ontstond met een binnencirkel van elementen, een nieuwe kern. Het geheel is gemaakt van Zweeds gneis, een steensoort uit Zweden.

Nog wat verder ziet u de ‘Ramshoorns’ een kunstwerk van de Israëlische kunstenaar Joseph Seman een telg uit een geslacht van rabbijnen, vijf grote buizen uitgevoerd in cortenstaal met ramshoorns waarop in de Synagoge wordt geblazen bij belangrijke gebeurtenissen.

Zodra u nu het fietspad oversteekt komt u in een echte natuuromgeving, hier is ook de paddenpoel.

Als u terug loopt naar het informatiecentrum ziet u onder de grote bomen de monnik van de kunstenaar Bert Gort, het is een beeld gemaakt van Belgisch hardsteen, de monnik verbeeldt de geschiedenis van het park: vroeger lagen hier de akkers van het klooster.

 

Alle blauwe lijnen op de plattegrond zijn watergangen.

De groene cirkeltjes zijn bomen 🌳; voor een lijst met namen kunt u terecht in het informatiecentrum.

 

De plattegrond kan in- en uitgezoomd worden voor betere leesbaarheid.

 

Wij wensen u een prettige wandeling.

Plattegrond: Kop
bottom of page